logotype
Επισκεψη στο φυλακιο Κακαβιας 2016 PDF Εκτύπωση E-mail

06Παραμονή Χριστουγέννων, οι Έφεδροι Αξιωματικοί Νομού Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν το ακριτικό φυλάκιο της Κακαβιάς, για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Μοίρασαν γλυκά και συμβολικά δώρα στα Ελληνόπουλα που υπηρετούν τη θητεία τους στα σύνορα της Πατρίδας μας και τους ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2017 να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΟ και να φέρει τη γαλήνη, στην ταραγμένη περίοδο που διέρχεται η ανθρωπότητα.

 
04 Οκτωβριου 2016 - Νεα Περαμος, γιορτη Πυροβολικου PDF Εκτύπωση E-mail

Με θρησκευτική ευλάβεια, παρουσία της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εορτάσθηκε στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, προστάτιδα του πυροβολικού. Παράλληλα τιμήθηκε μετά θάνατον ο θρυλικός συμπατριώτης μας, πυροβολητής, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ο Ήρωας ''Γεροταγματάρχης'' του Έπους του 1940. Με Προεδρικό Διάταγμα προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και του απονεμήθηκαν τα Μετάλλια του Πολεμικού Σταυρού και Εξαιρέτων Πράξεων. Για τον ήρωα ''κανονιέρη'' μίλησε ο διακεκριμένος λογοτέχνης Αυγερινός  Ανδρέου. Τον Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος Οδυσσέας Κιτσάκης Έφ. Αξ/κός Π/Β.

 

Περισσότερα...
 
28 Οκτωβριου 2016 - Κονιτσα PDF Εκτύπωση E-mail

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων στην Κόνιτσα. Ο Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του, Παγανιά Κων/νο και Αγόρου Κων/νο.

 
28 Οκτωβριου 2016 - Βορειος Ηπειρος PDF Εκτύπωση E-mail

Οδοιπορικό στην Αλβανία για ιερό προσκύνημα στους χώρους όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι 7.967 Έλληνες στρατιωτικοί το 1940-41, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων, συνοδευόμενοι από τον Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων.

Στην Κλεισούρα, τελέσαμε μνημόσυνο στο μοναστήρι του Άι-Νικόλα, όπου παραμένουν, άταφα, τα ιερά λείψανα των ηρώων και παραδίπλα, σε ένα λιβάδι, ένας σταυρός δηλώνει πως στο χώρο είναι πρόχειρα παραχωμένοι εκατοντάδες αγωνιστές προγονοί μας.

Στη συνέχεια πήγαμε στους Βουλιαράτες, στο κοιμητήριο της Αγίας Σκέπης, όπου παραβρεθήκαμε στην επίσημη εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας για το Έπος του 1940, παρουσία των αρχών και πλήθους επισκεπτών-προσκυνητών.

Τον ΣΕΑΝ Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Οδυσσέας Κιτσάκης, και το μέλος Δ.Σ., ο ιατρός Παναγιώτης Αποστόλου, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια δάφνης στους χώρους των πεσόντων που αναμένουν την εκπλήρωση του "Εθνικού Χρέους προς τους άταφους ήρωες του Έπους 1940-41".

 
27 Οκτωβριου 2016 - Αταφοι Ηρωες 1940 PDF Εκτύπωση E-mail

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μνήμης για τους άταφους νεκρούς του Ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940 - 1941, μεταξύ των οποίων είναι και εκατοντάδες συνάδελφοί μας Έφεδροι Αξιωματικοί. Στην εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γ. Σούρλα, το οποίο αναφέρεται στο "Εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940".

 
14 Οκτωβριου 2016 - Υποδοχη Πολεμικης Σημαιας στην 8η Μηχανοποιημενη Ταξιαρχια PDF Εκτύπωση E-mail

Σε μια λαμπρή τελετή ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Ταξίαρχου Νικόλαου Ανδριόπουλου, Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ηπείρου, στην υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στα Ιωάννινα. Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Κιτσάκη Οδυσσέα, τον Γεν. Γραμματέα Κοντοδήμο Παύλο και το Μέλος του Δ.Σ. Καπάρο Κωνσταντίνο.

 
28 Αυγουστου 2016 - Βουρμπιανη, Γραμμος PDF Εκτύπωση E-mail

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στρατιωτικών κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 49, τελέστηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και των συγγενών των θυμάτων. Παρόν ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝΙ ο κ. Οδυσσέας Κιτσάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων.

 

 


Σελίδα 8 από 11